Du er nå her:  index > > artikkel


Uenige om fildeling

Av: Simon Eriksen Valvik | Utskriftsvennlig

Produsenten og regissøren i filmen "Uro" er uenige i synet på fildeling…

Regissør Stefan Faldbakken
Foto: Rune Kongsro
Relaterte saker: Fildeling, et tidsfordriv?


- Tjener seg søkkrike på The Pirate Bay


- Norsk Torrentkonge advarer
Mandag kunne Dagbladet fortelle at filmen ”Uro” var lagt ut på svenske Piratebay og norske Norbits. Det var VG NETT som i samarbeid med distributøren sendte en førpremiere via VGs web-tv. En av seerne lagret filmen for så å gjøre den tilgjengelig på Norbits.net.

Produsent Asle Vatn gikk mandag morgen kraftig ut mot fildelingsmiljøene og sa blant annet at en privat etterforsker ville bli satt på saken for å spore opp hver enkelt fildeler. Nå trekker han noe tilbake.

- Vi er på jakt etter de som har fått tak i filmen, valgt å legge den ut og de som deler den med andre. Jeg skjønner godt at jeg ikke kan gå og ta hver enkelt forbruker, det ville vært håpløst. På mandag var jeg rimelig sinna og sa ting jeg kanskje ikke burde sagt.

Han angrer på at han sa ja til førpremieren.

- Selvfølgelig angrer jeg på det nå, men det er faktisk mitt ansvar fordi jeg sa ja til det.

Mandag ble det levert en anmeldelse til Kripos. Det er advokaten som fikk ”Pitbullterje - saken” som skal brukes i kampen for å få tak i piratene som har tilgjengeliggjort og distribuert filmen ulovelig.

Tirsdag kveld står regissør Stefan Faldbakken frem i Dagbladets nettutgave og sier at han er på fildelernes side, noe som blir satt stor pris på i det norske fildelingsnettverket.

- Jeg kan ikke se at det vil skade filmen økonomisk dersom noen laster den ned. Jeg ser på det som et kompliment at det sitter grupper der ute som synes at filmen er så bra at de gidder å bruke tid og krefter på å laste filmen opp og ned.
Jeg tror alltid det vil være sånn, med et hvilket som helst produkt, at det vil sirkulere elektroniske versjoner i mer eller mindre lukkede kretser på internett.

- Når det er sagt, hvis det blir problematisk i forhold til utenlandslanseringer ville det være dumt. Da kan vi risikere at filmen ikke blir oversatt, gitt ut på DVD eller vist på kino i utlandet.

Administratorene på den norske torrent-siden ønsker ikke å la seg intervjue av Ungdomsiden i denne saken.

(Ungdomsiden.no 23.08.06, 18:03)


Tilbake
annonser: