Du er nå her:  index > > artikkel


Kjøp fra USA nå!

Av: Lene Sonesen | Utskriftsvennlig

Dollarkursen er for tiden ufattelig lav, i skrivende stund nede i 5,5, noe som gjør at du vil tjene på å kjøpe varer fra USA på nett...
I år behøver ikke julehandelen å bety slankekur for lommeboka, du kan nemlig kjøpe alt du trenger på nettet. Her er det store summer å spare. Dessverre er det enkelte nettbutikker i USA som ikke shipper til Norge. Heldigvis finnes det en løsning og den heter JetCarrier.com. Du registrerer deg og får en privatadresse i USA som varen du kjøper blir sent til, for så å bli omadressert til din adresse i Norge. På JetCarrier.com sin hjemmeside annonserer de med at du kan få tilsent en 10-kilos pakke til 465 kroner inklusive tollgebyr. På denne måten omgår du det irriterende problemet med at enkelte butikker ikke shipper til Norge.

200-grense
Når du kjøper varer fra USA finnes det en 200-kronersgrense, noe som betyr at om du kjøper varer inkl. frakt til over 200 kroner er du nødt til å betale moms på denne varen. Du kan selv fortolle varene på 200-1000 kroner på toll.no, men overskrider prisen 1000 kroner må dette fortolles hos firmaet som leverer varen, eller du kan møte opp personlig hos Tollvesenet.

Å fortolle en vare vil si at du er nødt til å betale en moms på 25% av pakkens verdi i tillegg til eventuelle toll- og særavgifter.

De fleste varer er tollfrie, som for eksempel cd'er, filmer og elektroniske artikler. Klær er derimot, dessverre, tollbelagte. En kan sjekke hvilke varer som er tollbelagte hvis en ringer Tollvesenet på tlf. 0 30 12.

Frakt separat
Om du skal kjøpe 5 bøker på f.eks. amazon.com til 150 per stk. inkl. frakt, vil du betale 750 kroner om du velger at hver bok skal sendes separat. Om alle bøkene blir sent i samme pakke derimot, vil du komme opp i en pris av 1125 kroner siden en avgift på 375 kroner vil komme i tillegg. Derfor vil det fort lønne seg å få tilsent bøkene separat, og du kan også glede deg over den følelsen det er å hente mange pakker på posten.

Sjekk valuta
Når du logger deg inn på en nettbutikk vil noen automatisk oppgi en valutakurs i kroner, euro eller pund. Det kan lønne seg å endre denne valutaen slik at du betaler i dollar, dette fordi at noen av nettstedene har tatt høyde for at valutakursen går i den norske kronens favør. Husk derfor å sjekke dette når du skal betale.

Nettbutikker som sender til Norge:

Bøker, musikk og film
amazon.com
abebooks.com

Klær
adasa.com
victoriassecret.com
girlshop.com
forzieri.com

Kosmetikk og hudpleie
skinstore.com
fragrancenet.com
strawberrynet.com

Klokker, smykker og tilbehør
watchzone.com
dexclusive.com

Briller og linser
eyeglasses.com
contactsland.com
1800contacts.com

Til slutt må også nok200.com nevnes. Dette er en nettbutikk som blir drevet av nordmenn i USA. De selger kun varer til under 200 kroner.

Kilde: dinside.no

(Ungdomsiden.no 21.11.07, 15:51)


Tilbake
annonser: