Du er nå her:  index > > artikkel


Endelig er oppfølgeren til Super Mario 64 her

Av: Stefan Johansen | Utskriftsvennlig

Mario svikter sjelden på spillfronten. Han er en av Nintendo sine mest ettertrakte spillfigurer, det er noe av grunnen til han blir brukt så mye. Nå er Super Mario Galaxy her!
Mario ble kjent for oss gamere for første gang I 1981. Da hadde han riktignok ikke sitt eget spill, det var i Donkey Kong spillet vi først ble kjent med denne rørleggeren, som må gang, på gang, på gang (ja, du skjønner hva jeg mener) redde vår alles kjære princess Peach. Nå, 26 år senere, og med godt over 25 spill med Mario er altså Super Mario galaxy her. Og du verden for et spill. De fleste som har spilt spillet er veldig fornøyd, terningkastene har vært på de største. For dette er stort, endelig er oppfølgeren til det superpopulære spillet ”Super Mario 64”

Det er virkelig med Super Mario Galaxy man merker hva som er så revolusjonerende med Wii (selv om konsollen har vært ute siden forrige desember) for her spiller man virkelig på alle mulige måter. Man bruker kontrollen fullt ut, på alle tenkelige og utenkelige situasjoner. Et eksempel på dette er åssen mario skal snurre rundt. Om du vil at han skal det, rister du på kontrolleren. Hverken mer eller mindre. Og det kan du gjøre så mange ganger du vil, uten at han blir dårlig av det! Kontrolleren er rett og slett en sikker vinner. Det tar ikke lange tiden å sette seg inn I den heller, og den er veldig morsom å bruke. Det må se latterlig ut å se på, men veldig spennende og gjøre. Jeg føler meg rett og slett kul når jeg spiller Super Mario Galaxy.

Men nok om kontrolleren. Du finner fort ut av hvor artig den er når du spiller Super Mario galaxy. Noe annet man også får ut av spillet er en historie. Som et sjokk så har Bowser igjen kidnappet Princess Peach. Og som et enda mer sjokk skal Mario redde henne - igjen.

Så her er det altså ingen greve, men bowser igjen. Mario har vært på land, vann, og nå altså i galaksen. Mange av brettene er unike, morsomme, kreative og rett å slett gale. Mario gjør så mye sykt her at det nesten ikke er til å tro. Men hey! Hva skjer vel ikke der ute i galaksen?

I likhet med Super Mario 64 er poenget her også å samle stjerner. Jo flere du får, jo bedre for deg (Eller Mario, og ikke minst prinsessen). Sjokkerende nok er det 120 stjerner her også.

Alt annet er også supert med Mario. Lyden er kjempebra, og musikken er fengende. Vanskelighetsgraden går opp og ned. Noe som irriterer, og gleder. Grafikken er også helt ren. Fargerik og spennende grafikk hjelper godt med spillfølelsen, også i galaksen. Noe annet som også er fargerikt, spennende og nokså lattermildt til tider er når Mario forvandles til en bie, eller hvorfor ikke et spøkelse med Mario hatten på hodet?

Men om du trodde kun det var nytt så tenk om igjen. For her kan man også få hjelp av venn. Det er ingen grunn til å kjøpe Super Mario Galaxy bare fordi mario serien endelig er blitt 2- player på en måte. Det er fortsatt mer spennende å spille alene, men om du absolutt vil ha med en venn i spillet er det nå altså mulig. Sammen kan dere samle stjerner, eller fryse en fiende. Du kan glede deg til å spille enten alene eller med en venn. Gled deg til å dra til galaksen sammen med Mario.

Så for å oppsumere:
Det trengs ikke! Jeg finner ikke en eneste kjedelig ting eller noe som ikke fungere så bra med dette spillet. For om galaksen virkelig er så spennende som dette, vet jeg hvor sommerferien skal tilbringes. Om du lnsker deg dette spillet til julaften, lykke til
- Jeg hadde ikke klart å vente så lenge med å spille det. Til deg som faktisk ikke klarer å vente: Ikke løp, ta en taxi istedet! Det går fortere. For tro meg, dette er et spill du må sikre deg med en gang. Om du ikke har Wii så kjøp en nå. Det er Super Mario Galaxy virkelig verdt!

(Ungdomsiden.no 28.11.07, 12:37)


Flere anmeldelser:
- The Dog Island omtale
- No More Heroes omtale
- Krigen har begynt. Er du klar?
- Olympiske lekene man kunne vært foruten
- Verdens kjedeligste party
- Endelig er oppfølgeren til Super Mario 64 her
- Supre Super Paper Mario
- FIFA07 (PS2)
- Spilltest: Call of Duty 2
- Battlefield 2
Flere data og spill-artikler:
- En god måte å våkne på
- Høstens 360 spill
- Dataforhandler tatt for kopiering
- Høstens store Nintendospill
- 16-åring tiltales for fildeling
- Fildelere om seg selv
- Arkiv: Kjent norsk fildeler snakker ut
- Fildelings- undersøkelse
- Bonnier Amigo Music hacket
- Uenige om fildeling

Tilbake
annonser: