Du er nå her:  index > > artikkel


De beste juleseriene

Av: Elise Dahl, Stefan Johansen | Utskriftsvennlig

November er snart slutt, julen kommer. Det samme gjør seriene. Om du ikke vil se seriene på tv i år så forstår vi det. Dette er klassikerne du kan se på dvd istedet

Selveste skomakeren. Foto: Jan Nordby, NRKJul i skomakergata

Jul i skomakergata er norges første juleserie. Den ble vist for første gang i 1979. Etter det har dagens voksne og ungdom vokst opp med serien som er kanskje den som har størst plass i våres hjerter. Sist gang den ble vist var i 2003, og NRK har gått ut å sagt at serien aldri mer kommer til å bli vist på NRK. Desverre. Men den kan fåes på dvd, og det er jo veldig bra. Norges første juleserier har en plass I hjertet til de fleste nordmenn. I serien møter vi jens petrus Andersen som er en travel skomaker nå rett før jul. Han bor i skomakergata. Et fint sted for de som liker julen. Hver dag I serien var det også innslag med Jon Blund som vste oss barnas rettigheter. Dyret som viste oss disse klippene var så klart tøflus. Et tøffel-dyr som elsker persille!
Jul i skomakergata er på to forskjellige dvder. Espisode 1 – 12, og episode 13 – 24

Amalies Jul
Amalies Jul ble produsert og sendt i 1995. Den har også blitt vist flere ganger, forrige gang var i 2000. Noe som er en god stund siden! Derfor burde man sikre seg denne utrolige juleserien på dvd. Juleserien er den første i Norge som handlet om nisser. Her møter vi en nissefamilie som bor på loftet i et fjøs. De forbereder seg til jul, og nissungen må hver dag gjøre nissetreker og nissegleder sånn at hun kan gå opp til den store nisselue-testen lille julaften. I huset bor Amalie Wang, derav Amalies Jul. Hun kommer hjem fra Afrika til Norge for å feire jul. men finner hun ut om nissene?
Amalies Jul kom på dvd ifjor, og er en dobbeldisc utgave med alle episodene på.

Jul på Månetoppen
Dette er både oppfølgeren til Amalies Jul og Jul på Blåfjell. Dette er den første serien som både omhandler rødnisser og blånisser. I serien møter vi jentungen som bor på en stall. Her skal også hun gjøre nissegleder og nissestreker slik at hun får langluen lille julaften. Det er også mye som skjer I blåfjell, og der møter vi Storm som gleder seg til å dra ut i blåtimen. Men, det er ikke mer blåtime- saft igjen, og Storm må være inne. Noe han ikke klarer, så han finner en hemmelig utgang I fjellet. Men når blånisser vandrer ute når det ikke er blåtimen så forsvinner de. Hva skjer med Storm?
Jul på Månetoppen finneholder 4 discer med alle episodene

Nissene på Låven
Nissene på Låven var TVNorge sin første julekalender. Den ble vist I 2001, og har blitt vist en rekke ganger etterpå. Likevel har den klart og komme inn I hjertet til folk, og har fått klassiker status allerede. Nissene på Låven er en parodi- julekalender på alle realityseriene som gikk på tv. På låven har de flere oppgaver, og I hver episode blir en ny nisse utsemt. På julaften står det igjen en nisse som har vunnet 1 million kr. Produseringen av serien startet I August, noe som sier at de hadde liten tid på seg. De ble ikke ferdig med serien før godt ute I desember, og flere av dagene fikk de tapene av dagens episode som ble vist samme dag. Enkelte ganger også kun timer før sending
Serien fåes på en dobbeldisc utgave

Jul i svingen
Jul i svingen ble sendt for første gang som julekalender på NRK1 i 2006, og ble en stor suksess. Denne julekalenderen er bygget på serien “Linus i svingen” som tidligere har blitt sendt som barne-tv på NRK. Jul i svingen er en koselig og humoristisk serie om Linus og vennene hans som bor i Svingen sammen med familiene sine. Den gir oss et innblikk i de forskjellige familiene og deres tradisjoner og forberedelser til jul. Og i Svingen skjer det en del i adventstiden. Det kommer nye naboer flyttende, de har skistafett, snøballkrig med gjengen fra Sletta og konkurrerer om å finne den fineste julegrana. Denne serien handler litt mindre om nisser og jul og litt mer om små konflikter, kjærlighet og vennskap enn de tidligere julekalenderene. Men likevel er det koselig og gøy å følge de små i Svingen gjennom desember.

(Ungdomsiden.no 28.11.07, 13:52)


Tilbake
annonser: