Du er nå her:  index > > artikkel


Spis pizza med (nesten) god samvittighet

Av: Christian Laland | Utskriftsvennlig

I 2008 skal alt være sunt. Men hvilket alternativ er det egentlig for de som ikke digger salat, fisk og tran? Stabburet har tatt ansvar og lansert en Grandiosa med speltbunn!

Grandiosa Speltpizza - i en butikk nær deg.
(Foto: Christian Laland)Det er ingen hemmelighet at det som er sunt ikke nødvendigvis smaker fløyel og silke. Derfor har Stabburet gjort sitt for å gjøre pizzaen en smule sunnere.

De har nemlig kastet hveten på dør, og ønsket speltmelet velkommen i sin nye lansering. Spelt regnes som en sunnere kornsort enn hveten - noe som har gjort den ekstremt populær de siste årene. Spelten inneholder mer protein, i tillegg til at det er mer av magnesium, sink, jern og kobber.

Med andre ord burde alt ligge tilrette for et måltid som smaker digg, men som også kan lette litt på samvittigheten når det kommer til sunnhetsfaktoren.

Men for all del: Har du planer om å gå ned 20 kilo skal du definitivt ikke fylle fryseren opp med den nye ferdigpizzaen.

Fyllet har også fått en overhaling i forhold til hva vi vanligvis kjenner fra originalen. For første gang i historien har en Grandiosa fått ost av typen mozzarella på toppen. Osten levererer en fin smak i harmoni med skinken som også er å finne i fyllet.

Men det koster å være kar. I dette tilfellet en sunn kar. En gjennomsnittlig ferdigpizza har en prislapp på omtrent 25 kroner. Hvis du vil spise Grandiosa Speltpizza belaster du lommeboken for nesten 50 spenn.

Undertegnede hadde en fin matopplevelse i speltpizzaen, uten at jeg kan si at jeg føler meg spesielt sunn. De store kulinariske smakene uteble naturlig nok også. Det var ingen store overraskelser å spore.

Det kan også være verdt å nevne at Stabburet ikke legger all verdens vekt på "sunnhetsfaktoren" i markedsføring av produktet.

Kontakt Christian Laland

(Ungdomsiden.no 13.02.08, 23:24)


Tilbake
annonser: