Du er nå her:  index > > artikkel


Slutt for Cola-svingen

Av: Hans-Petter Bjørkli | Utskriftsvennlig

Selv den mest uerfarne landskampsgjenger og Ullevaal-beskuer vil dra kjensel på den karakteristiske reklamen som pryder hele vest-svingen. Men nå er det slutt på begrepet Cola-svingen: Norges Fotballforbund skjerper sunnhetsprofilen.Begrepet Cola-svingen er historie til seriestarten i Tippeligaen 30. mars


Cola-fargene og navnet har vært en del av Ullevaal-historien siden 1985, altså i 23 år. Før seriestart skal begge delene vekk. De passer ikke inn i den nye, sunne profilen som Norges Fotballforbund ønsker å bli assosiert med, skriver Aftenposten.

- Vi går med små skritt, men retningen vår er fast. Vi er Norges største barne- og ungdomsorganisasjon, og har et samfunnsansvar, sier kommersiell direktør Ronny Aasland og markedsdirektør Tom Fodstad.

«Bend It»-svingen

Cola-svingen blir erstattet av «Bend It»-svingen fra Bamas fruktreklame, og NFF satser også på mer sunn mat inne på stadion.

- Fokuset på et sunt kosthold er sterkt i samfunnet vårt. Da vil det være synd om fotballkampene skal være et av de få stedene hvor det ikke går an å få tak i noe sunt. Det er ingen grunn for at idretten skal være sist ut, melder Fodstad.

- Ikke noe problem

Coca-Cola er en av de aller største idrettssponsorene globalt. Selskapet har vært med på hvert eneste OL siden sommerlekene i Amsterdam i 1928, og er også svært synlige når FIFA arrangerer verdensmesterskapet i fotball hvert fjerde år. Beslutningen om å tone ned merkevaren Cola er mest kjent for, er regnet som tøff og spennende utenfor forbundets lokaler.

- Folkehelsespørsmålet er viktig for oss også. I de siste årene har utviklingen vært slik at over halvparten av produktene vi selger, er varer uten sukker, sier Coca-Cola-pressetalsmann Stein Rømmerud, og sier at svingens fall ikke har gått tungt inn på leskedrikkgiganten.

- Cola-eksponeringen blir borte fra all fotball som vi arrangerer. Men de har andre typer produkter som passer godt inn hos oss. Vann, for eksempel, avslutter Fodstad.

(Ungdomsiden.no 05.03.08, 13:23)


Tilbake
annonser: