Forside
UngBlog
Aktuelt
Sport
Kultur
- Film
- Musikk
- TV
Data og spill
Utdanning
Mote og trender
Skolestiler
Infobasen
Spørrebanken
Kontakt oss

Du er nå her:  index > skolestiler>
Markus og jentene

Sjanger: Bokanmeldelse
Forfatter: Rune
Lagt ut: 11.09.04
Skriv ut:
Forside:
"Markus og Jentene" er en oppfølger til boka "Markus og Diana". Boka er skrevet av samme person som skrev "Markus og Diana", Klaus Hagerup. Boka ble utgitt på H. Aschehoug & Co. forlag i 1997.
Klaus Hagerup viser i denne boka hvorfor han har blitt en av Norges mest populære forfattere.
Hovedpersonene i denne boka er omtrent de samme som i "Markus og Diana", men denne gangen handler det også om Mona, Ellen Christine og Markus far, Mons, sine ulykkelige kjærlighets-forhold, i tillegg til Sigmund og Markus. Disse fem er bokas hovedpersoner.
Jeg synes boka passer for alle fra 10-11 år og oppover, bare de har den humoristiske sansen som gjør at denne boka blir lett å lese! (Hvis ikke kan den bli barnslig og vanskelig å komme seg igjennom)
Boka starter med at Markus og Sigmund snakker sammen om hvor normalt det er å ha vært forelsket i alle jentene i klassa på to måneder. Som du skjønner har Markus og Sigmund vokst siden sist vi fikk høre om dem. I denne boka er de to tenåringer som lengter etter nærmere bekjentskap med alle jenter de ser.
Sigmund er Markus' alltid bedre-vitende bestevenn, og han prøver ofte å hjelpe Markus eller "Marken" som han ofte blir kalt, med å innynde seg hos jentene i klassen deres. En gang gikk Sigmund for langt i ett av hans uendelig mange forsøk på å spleise Markus og ei jente, for da han prøvde å legge inn et godt ord for Markus hos Ellen Christine, ble han også så forelsket i henne at de to begynte å gå ut sammen. Markus ble veldig sint på sin beste venn på grunn av dette, og derfor ville han ikke snakke med Sigmund på flere dager, men det tok ikke lang tid før det gikk over, siden Markus ble forelsket i en annen jente.
Etter hvert går Sigmunds forhold til Ellen Christine over til vennskap, og Sigmund, Markus, Ellen Christine og Mona (Ellen Christines beste venn) lager en venneklubb som de kaller "Firkløveret".
Så da ble de altså tre stykker til å hjelpe Markus med hans mange ulykkelige forelskelser. På slutten av skoleåret kommer det en ny jente inn i klassen, hun hadde flyttet til Norge igjen fra Paris. Markus ble så betatt av denne jenta, Alexandria, at han trodde han ville være forelsket i henne resten av livet.
"Firkløveret" bestemmer seg for å hjelpe Markus, og siden de vet at Alexandria liker teater ville de sette opp skuespillet Romeo & Julie (der Markus skulle være Romeo og Alexandria Julie).
Innimellom alle jente-problemene til Markus får vi høre om farens dame-bekjentskaper, med blant annet en øre-lege som han vil gå igjennom ild og vann for. Boka ender med at noe skjer mellom "firkløveret" slik at tingene aldri kan bli det samme mellom dem igjen. Markus får også sitt høyeste ønske oppfylt, han blir sammen med ei jente på slutten av boken.
Hvem Markus blir sammen med, hvordan det går med firkløveret, hvordan det går med damene til faren Mons og hvordan det går med oppsetningen av Romeo & Julie må du nesten lese boken for å finne ut.
Jeg anbefaler virkelig andre å lese denne boken, selv om den er litt for "klisjé" innimellom, er den en ganske bra oppfølger til "Markus og Diana". Det kan jo ikke være lett å skrive en like bra oppfølger når den første boka var så bra som den var!
Boken er lettlest, men språket blir kanskje litt vanskelig i den siste delen av boka der det er prøver til Romeo & Julie. Klaus Hagerup har gjort en kjempebra jobb med denne boken, karakterene hans virker virkelige, med Sigurd sin bedre-viten, Mons og Markus som er så sjenerte og så videre...
Boka er ikke like bra som "Markus og Diana", men det er ikke langt unna! De som likte "Markus og Diana" burde virkelig lese oppfølgeren "Markus og Jentene" som er minst like morsom.
annonser: