Forside
UngBlog
Aktuelt
Sport
Kultur
- Film
- Musikk
- TV
Data og spill
Utdanning
Mote og trender
Skolestiler
Infobasen
Spørrebanken
Kontakt oss

Du er nå her:  index > skolestiler>
TV2

Sjanger: Resonnerende
Forfatter: Johan F. Øhman
Lagt ut: 18.09.04
Skriv ut:
Forside:
Det har det kommet en ny tv kanal, Tv 2, det er en dråpe i havet for de som har parabol, en fjerde kanal for de som har Sverige og en andre kanal for de som bare har NRK. Er det noen vits i å ha så mange kanaler?
Holder det ikke med NRK?
Neida de fleste synes ikke NRK er nok, og det er jeg delvis enig i.For når man kan se nesten helt nye filmer hjemme på Tv1000, Filmnett,Sky-Movies,Tv-Norge,Tv4,osv.osv.osv.Hvorfor skal man da se filmer som :"Under sanden". En russisktjekoslovakisk sammarbeidelse om ...... fra 1970.Bla,bla,bla,...
Da skjønner jeg godt at folk vil ha noe å velge mellom slik at de kan se James Bond på Filmnett, Dødelig Våpen 2 på Tv100 osv.
Men det har aldrig vært sundt å se så mye på tv, det blir mer og mer den Amerikanske stilen med feite hamburger gutter som ikke gjør noe annet enn å se på tv, og leie video filmer. Man kan jo se hvordan det har gått i U.S.A., bare bråk og atter bråk, og det ser ikke ut til at noen har lyst til å gjøre noe med det heller.Det gjelder å dikte opp så mye som mulig for Bush og Clinten fram til valget om hvor fint det skal bli o.s.v ,og deretter skaffe seg selv så mye penger som mulig på de 4 årene de sitter der.
Reklame er også noe som Tv2 er først med i Norge, hvis vi da ser bort i fra utenlandske kanaler.
Nå skal vi se på reklame som prøver å få oss til å kjøpe enda mer, som om vi ikke hadde nok med gjenstander fra før. Men vi skal få enda flere ting, og bruke mere penger, akkurat som om gjennomsnittet i Norge ikke har nok gjeld fra før, og at arbeidsledigheten ikke var stor nok.
Og det verste er at reklamen viser seg å fungere godt, sv‘rt godt, så godt at 30 sekunder med reklame på Tv2 koster over 100.000 kroner.
Og det er fullt opp med reklame helt fram til jul. Det viser seg at det fungerer bra, folk kjøper ubevisst mer av de produktene som det vises reklame for, og det er ofte ikke billige produkter heller.
De sier selv at de har presset prisene helt i bunn, helt ned til den f.eks fantastiske summen 99 Kr!!!! Der produksjonskostnadene kanskje var 9 Kr + 4 Kr i transport + 88 Kr til selgerne og meglerne.Men som reklamen sier er det DU som tjener på det.
En fin ting Tv2 har unngått er reklame inne i programmene, som Tv4, og Tv3 og de fleste av de reklame sendene kanalene gjør. En film som er 1 time og 30 minutter lang kan bli opp i mot 2 timer med all reklame innimellom.
Her har jo NRK lisens penger (pluss støtten fra staten) som både er positivt og negativ.Det positive er jo at man slipper å se på all reklamen, det negative er at man da må betale 500 kr for å slippe å se på det.
Er det verd det?
Kjøper man mer enn 500 kr i året, ved å bli på virket av reklame?
Vi får bare håpe at Tv2 bruker reklamepengene på noe som er verd å se på, slik at man får valuta for det man kjøper p.g.a reklamen.
annonser: