Forside
UngBlog
Aktuelt
Sport
Kultur
- Film
- Musikk
- TV
Data og spill
Utdanning
Mote og trender
Skolestiler
Infobasen
Spørrebanken
Kontakt oss

Du er nå her:  index > skolestiler>
Erlend Loe's - Tatt av kvinnen

Sjanger: Bokanmeldelse
Forfatter: Tina Høydahl
Lagt ut: 06.10.04
Skriv ut:
Forside:
Forfatter: Erlend Loe

Boka handler om en ung jeg-person som ikke vet helt hvilke standpunkter han skal ta her i livet. Han har problemer med å sette ned foten og si ifra når nok er nok. Det blir ikke lettere når Marianne kommer inn i bildet. Boken dreier seg mest om hvordan hun styrer livet hans og manipulerer han til å være enig med henne. Han mister sin handlekraft og er fullt klar over det selv. Jeg-personen er ikke lenger i trygge hender hjemme hos mamma. Han er ute i den store verden. Der er også den kyniske Marianne.

Hele boken utvikler seg til å bli en bitter selvmotsigende strid for ”jeg-personen”. Man merker at han er usikker og ikke klarer ta standpunkt. Han rømmer bort fra tilværelsen. Noen velger veien bort fra dagliglivet med alkohol eller andre stimulerende midler. ”jeg-personen” velger svømmehallen som rømningsvei. Der møter han en eldre mann. De blir gode venner etter at ”Glenn (for det var det han het)” ødelegger svømmebrillene til jeg-personen.

Det er ikke helt enda det bryter totalt sammen for jeg-personen. Hans liv faller helt i grus først etter en ferietur, hvor Marianne har bestemt at de skal følge impulsene. De ender opp på hvert sitt sted og skulle dra hjem når de følte for det. Den som ”taper” er den som kommer først hjem. Jeg-personen taper.

Det er først nå han finner ut hvor høyt han egentlig savner Marianne. Han har ikke vært sikker på om han har elsket henne, men nå merker han det. Denne tiden bruker han på å svømme. Når Marianne kommer tilbake mister han savnet og det dagligdagse kan ta til igjen, men når hun begynner som lærer på en øy i Oslofjorden blir det problemer for alvor. De finner ut at de fortsatt skal holde kontakten og skrive brev og møtes i helgene. Men en helg det var avtalt at Jeg-personen skulle komme til henne til helga ringte hun og sa at det ikke passet, og mente han heller skulle komme neste helg. Men neste helg ringte hun også og avlyste. Og helga etter, og den etter der igjen. Til slutt bestemmer jeg-personen at han skal dra ned til Marianne ei helg uten å gi beskjed. Da finner jeg-personen ut at Marianne har fått seg kjæreste på øya.

Romanen er inndelt i 3 hoveddeler og 300 små kappitler eller strofer. I ren dagbokstil.

I boka er det menger med ironi og humor. Boka er veldig lettlest og ganske spennende.

Boken tar opp noe som angår de aller fleste og er en del av hverdagen til veldig mange.

Erlend Loes ”Tatt av kvinnen” vil jeg anbefale!
annonser: